PROPOZYCJA DAŃ NA PRZYJĘCIE WESELNE:
ZUPY: (2 zupy do wyboru)
-
rosół drobiowy tradycyjny z makaronem
-
flaki wołowe z zieleniną
-
zupa krem z pieczarek
-
zupa hetmańska
-
zupa włoska
-
żur staropolski
-
barszcz biały
-
barszcz czerwony z pierogami w chlebie
-
barszcz czerwony z pasztecikami
-
barszcz czerwony z krokietami
-
barszcz czerwony z uszkami
-
zupa czardasza,
-
strogonow drobiowy
-
boeuf strogonow
-
zupy w chlebkach
DANIA OBIADOWE – Mięsa ( 4 do wyboru)
1. kotlet schabowy tradycyjny
2. kotlet z piersi kurczaka tradycyjny
3. kotlet z piersi kurczaka z ananasem i żurawiną
4. kotlet schabowy z pieczarkami
5. udka drobiowe pieczone tradycyjne
6. udka drobiowe pieczone z pieczarkami
7. udka nadziewane na słodko z rodzynkami i żurawiną
8. udka nadziewane pieczarkami
9. makaron penne z kurczakiem w sosie pomidorowo-ziołowym
10. polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym lub pieczarkowym
11. kotlet de volaille z mozzarellą ,papryką i ogórkiem
12. kotlet de volaille z serem feta i szpinakiem
13. kotlet de volaille z mozzarellą i brzoskwinią
14. kotlet de volaille z mozzarellą i gruszką
15. kotlet de volaille z mozzarellą i ananasem
17. kotlet Cordon Blue z piersi kurczaka nadziewany szynką i serem mozzarella
18. kotlet Cordon Blue ze schabu nadziewany szynką i serem mozzarella
19. zraz wieprzowy w sosie pieczarkowym
20. gołąbki po węgiersku
21. gulasz polski
22. bigos staropolski
23. kotlet ze schabu faszerowany pieczarkami i serem
24. szaszłyki płonące
25. karkówka pieczona w sosie myśliwskim, grzybowym lub pieczarkowym
26. łosoś pieczony w sosie kaparowym lub beszamelowym
Surówki:
1. surówka z białej kapusty
2. surówka z czerwonej kapusty
3. surówka z kapusty pekińskiej
4. surówka z marchwi i jabłka
5. surówka z pora i jabłka
6. surówka z buraczków na zimno
7. buraczki zasmażane na ciepło
8. surówka wielowarzywna
9. surówka z kapusty kiszonej
10. warzywa na parze (kalafiory, brokuły, baby marchewka)
Dodatki:
1. ziemniaki z wody z koperkiem
2. frytki
3. kuleczki ziemniaczane
4. ćwiartki ziemniaczane
5. kluski śląskie
6. ryż
7. kasza gryczana
8. kasza jęczmienna
Zimne przekąski:
Wędliny i mięsa pieczone (1 do wyboru)
1. półmisek wędlin:
a) szynka gotowana
b) polędwica drobiowa
c) baleron gotowany
d) kabanosy
e) salami
2. półmisek mięs pieczonych:
a) karczek pieczony
b) szynka pieczona + 2 rodzaje wędlin do wyboru
c) boczek pieczony
Śledzie (1 do wyboru)
1. śledzie po kaszubsku w pomidorach
2. śledzie marynowane z cebulką
3. rolmopsy
4. koreczki śledziowe
Jaja (1 do wyboru)
1 półmisek jaj faszerowanych
2 półmisek jaj garnirowanych z łososiem i kawiorem
3 jaja w sosie majonezowym ze szczypiorkiemi i rzodkiewką
Pozostałe przystawki (5 do wyboru)
1. rolada drobiowa
2. schab po warszawsku (z chrzanem)
3. schab ze śliwką i morelą
4. pieczeń rzymska (klops)
5. jaskółcze gniazda
6. udka nadziewane na słodko, (z rodzynkami i żurawiną)
7. udka nadziewane pieczarkami,
8. roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i fetą
9. roladki z serem, szynką i żurawiną, z piersi kurczaka
10. roladki z piersi kurczaka z warzywami
11. roladki z piersi kurczaka ze śliwką i morelą
12. ozorki w galarecie
13. befsztyk tatarski,
14. ryba w sosie greckim
15. ryba w warzywach marynowanych po japońsku
16. filet rybny smażony z cytryną
17. ryba smażona w galarecie
18. galaretka wieprzowa z nóżek z jarzynami,
18. szynka faszerowana kremem chrzanowym w galarecie,
19. pieczarki faszerowane
20. pieczarki z serem mozzarella i szynką wędzoną
21. łosoś zawijany w cieście naleśnikowym z kulkami melona
22. łosoś zawijany w cieście szpinakowym z kulkami melona
23. szczupak w galarecie
24. karp w galarecie
25. pstrąg w galarecie
26. łosoś w galarecie
Sałatki: (4 sałatki do wyboru)
-
sałatka jarzynowa,(tradycyjna z warzyw gotowanych)
-
sałatka śledziowa,(śledź,, ziemniaki, ogórek kwaszony, kukurydza, fasola czerwona, jajka, cebula,, majonez)
-
sałatka z piersi kurczaka,(kurczak wędzony, kukurydza, ryż,, rodzynki, ananas ,jajka, majonez)
-
sałatka z tuńczyka,(tuńczyk, ryż, kukurydza, ogórek kwaszony, jajka, majonez)
-
sałatka selerowa (seler konserwowy, szynka, ser żółty, kukurydza, ananas, por, majonez)
-
sałatka gapreze (mozzarella, pomidor)
-
sałatka meksykańska( ryż,, szynka lub parówki berlinki, cebula, kukurydza, czerwona fasola, czerwona i zielona papryka, oliwa, ocet, keczup, sól, pieprz czarny, ostra papryka, curry)
-
sałatka wiosenna (pomidory, ogórki świeże, rzodkiewki, cebula, jajka, natka pietruszki, koperek,, majonez)
-
kolorowa sałatka z makaronu,(makaron świderki, czerwona papryka, ogórek kwaszony, pomidory, brokuły, por, szynka, natka pietruszki, majonez)
-
sałatka treściwa (groszek konserwowy, kukurydza,, ryż,, ogórki konserwowe, papryka konserwowa, kurczak wędzony lub szynka wędzona,, majonez)
-
sałatka gyros (kapusta pekińska, mięso w przyprawie gyros, kukurydza, ogórek konserwowy, papryka konserwowa, cebula czerwona, sos)
-
sałatka grecka (pomidor, ogórek, papryka, ser feta, oliwki czerwona cebula, sos winegrette,)
-
sałatka warzywna (brokuły, kalafiory, marchewka baby, jajko, pomidory, sos czosnkowy)
-
pomidor i ogórek
-
warzywa marynowane
Deser:
1. puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami
2. puchar owocowy z bitą śmietaną
Oferta specjalna (na zamówienie)
1. wiejska chata,
2. fontanna czekoladowa
3. fontanna alkoholowa
4. ryby wędzone
5. łosoś pieczony w całości podany z warzywami na parze
6. szynka z nogą pieczona w całości z dodatkami (serwowana bezpośrednio na sali)
7. granitor (mrożone syropy „sorbety”) świetne do drinków
8. profesjonalny ekspres do kawy i czekolady