Menu


PROPOZYCJA DAŃ NA PRZYJĘCIE WESELNE:

ZUPY: (2 zupy do wyboru)

  1. rosół drobiowy tradycyjny z makaronem

  2. flaki wołowe z zieleniną

  3. zupa krem z pieczarek

  4. zupa hetmańska

  5. zupa włoska

  6. żur staropolski

  7. barszcz biały

  8. barszcz czerwony z pierogami w chlebie

  9. barszcz czerwony z pasztecikami

  10. barszcz czerwony z krokietami

  11. barszcz czerwony z uszkami

  12. zupa czardasza,

  13. strogonow drobiowy

  14. boeuf strogonow 

  15. zupy w chlebkach

DANIA OBIADOWE – Mięsa ( 4 do wyboru)

1. kotlet schabowy tradycyjny

2. kotlet z piersi kurczaka tradycyjny

3. kotlet z piersi kurczaka z ananasem i żurawiną

4. kotlet schabowy z pieczarkami

5. udka drobiowe pieczone tradycyjne

6. udka drobiowe pieczone z pieczarkami

7. udka nadziewane na słodko z rodzynkami i żurawiną

8. udka nadziewane pieczarkami

9. makaron penne z kurczakiem w sosie pomidorowo-ziołowym

10. polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym lub pieczarkowym 

11. kotlet de volaille z mozzarellą ,papryką i ogórkiem

12. kotlet de volaille z serem feta i szpinakiem

13. kotlet de volaille z mozzarellą i brzoskwinią

14. kotlet de volaille z mozzarellą i gruszką

15. kotlet de volaille z mozzarellą i ananasem

17. kotlet Cordon Blue z piersi kurczaka nadziewany szynką i serem mozzarella

18. kotlet Cordon Blue ze schabu nadziewany szynką i serem mozzarella

19. zraz wieprzowy w sosie pieczarkowym

20. gołąbki po węgiersku

21. gulasz polski

22. bigos staropolski

23. kotlet ze schabu faszerowany pieczarkami i serem

24. szaszłyki płonące 

25. karkówka pieczona w sosie myśliwskim, grzybowym lub pieczarkowym

26. łosoś pieczony w sosie kaparowym lub beszamelowym

Surówki:

1. surówka z białej kapusty

2. surówka z czerwonej kapusty

3. surówka z kapusty pekińskiej

4. surówka z marchwi i jabłka

5. surówka z pora i jabłka

6. surówka z buraczków na zimno

7. buraczki zasmażane na ciepło

8. surówka wielowarzywna

9. surówka z kapusty kiszonej

10. warzywa na parze (kalafiory, brokuły, baby marchewka)

Dodatki:

1. ziemniaki z wody z koperkiem

2. frytki

3. kuleczki ziemniaczane

4. ćwiartki ziemniaczane

5. kluski śląskie

6. ryż

7. kasza gryczana

8. kasza jęczmienna

Zimne przekąski:

Wędliny i mięsa pieczone (1 do wyboru)

1. półmisek wędlin:

a) szynka gotowana

b) polędwica drobiowa

c) baleron gotowany

d) kabanosy

e) salami

2. półmisek mięs pieczonych:

a) karczek pieczony

b) szynka pieczona + 2 rodzaje wędlin do wyboru

c) boczek pieczony

Śledzie (1 do wyboru)

1. śledzie po kaszubsku w pomidorach

2. śledzie marynowane z cebulką

3. rolmopsy

4. koreczki śledziowe

Jaja (1 do wyboru)

1 półmisek jaj faszerowanych

2 półmisek jaj garnirowanych z łososiem i kawiorem

3 jaja w sosie majonezowym ze szczypiorkiemi i rzodkiewką

Pozostałe przystawki (5 do wyboru)

1. rolada drobiowa

2. schab po warszawsku (z chrzanem)

3. schab ze śliwką i morelą

4. pieczeń rzymska (klops)

5. jaskółcze gniazda

6. udka nadziewane na słodko, (z rodzynkami i żurawiną)

7. udka nadziewane pieczarkami,

8. roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i fetą

9. roladki z serem, szynką i żurawiną, z piersi kurczaka

10. roladki z piersi kurczaka z warzywami

11. roladki z piersi kurczaka ze śliwką i morelą

12. ozorki w galarecie

13. befsztyk tatarski, 

14. ryba w sosie greckim

15. ryba w warzywach marynowanych po japońsku

16. filet rybny smażony z cytryną

17. ryba smażona w galarecie

18. galaretka wieprzowa z nóżek z jarzynami,

18. szynka faszerowana kremem chrzanowym w galarecie,

19. pieczarki faszerowane

20. pieczarki z serem mozzarella i szynką wędzoną

21. łosoś zawijany w cieście naleśnikowym z kulkami melona 

22. łosoś zawijany w cieście szpinakowym z kulkami melona 

23. szczupak w galarecie

24. karp w galarecie 

25. pstrąg w galarecie 

26. łosoś w galarecie

Sałatki: (4 sałatki do wyboru)

  1. sałatka jarzynowa,(tradycyjna z warzyw gotowanych)

  2. sałatka śledziowa,(śledź,, ziemniaki, ogórek kwaszony, kukurydza, fasola czerwona, jajka, cebula,, majonez)

  3. sałatka z piersi kurczaka,(kurczak wędzony, kukurydza, ryż,, rodzynki, ananas ,jajka, majonez)

  4. sałatka z tuńczyka,(tuńczyk, ryż, kukurydza, ogórek kwaszony, jajka, majonez)

  5. sałatka selerowa (seler konserwowy, szynka, ser żółty, kukurydza, ananas, por, majonez)

  6. sałatka gapreze (mozzarella, pomidor)

  7. sałatka meksykańska( ryż,, szynka lub parówki berlinki, cebula, kukurydza, czerwona fasola, czerwona i zielona papryka, oliwa, ocet, keczup, sól, pieprz czarny, ostra papryka, curry)

  8. sałatka wiosenna (pomidory, ogórki świeże, rzodkiewki, cebula, jajka, natka pietruszki, koperek,, majonez)

  9. kolorowa sałatka z makaronu,(makaron świderki, czerwona papryka, ogórek kwaszony, pomidory, brokuły, por, szynka, natka pietruszki, majonez)

  1. sałatka treściwa (groszek konserwowy, kukurydza,, ryż,, ogórki konserwowe, papryka konserwowa, kurczak wędzony lub szynka wędzona,, majonez)

  2. sałatka gyros (kapusta pekińska, mięso w przyprawie gyros, kukurydza, ogórek konserwowy, papryka konserwowa, cebula czerwona, sos)

  3. sałatka grecka (pomidor, ogórek, papryka, ser feta, oliwki czerwona cebula, sos winegrette,)

  4. sałatka warzywna (brokuły, kalafiory, marchewka baby, jajko, pomidory, sos czosnkowy)

  5. pomidor i ogórek

  6. warzywa marynowane

Deser:

1. puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami

2. puchar owocowy z bitą śmietaną

Oferta specjalna (na zamówienie)

1. wiejska chata,

2. fontanna czekoladowa

3. fontanna alkoholowa

4. ryby wędzone

5. łosoś pieczony w całości podany z warzywami na parze

6. szynka z nogą pieczona w całości z dodatkami (serwowana bezpośrednio na sali)

7. granitor (mrożone syropy „sorbety”) świetne do drinków

8. profesjonalny ekspres do kawy i czekolady

 GALERIA